Svenska högtider?

skrivet den: 2011-10-15 | 21:30:54
Tänker göra en fet diss mot Sverige! Ja, Sverige... Eller nej inte Svergie utan en diss på att vi är så jävla dåliga och tråkiga att vi inte firar halloween!? Det finns ju till och med nerskrivit i kalendern! Okej lite fakta nu då.
Halloween kom till Sverige på "riktigt" i början av 1990-talet. Det var Hard Rock Cafe i Stockholm och Buttericks som anårdnade en "Halloween-vecka". Efter detta ökade försälningen av Halloweensaker kraftigt kommande år och spred sig till Göteborg och Malmö. Under de följande åren på 2000-talet ökade fenomenet mer och mer. Det var inte bara barn som gick bus eller godis utan även äldre började annordna stora fester. Dock börjar firandet avta mer och mer. Men firas fortfarande i storstäder.
Hur kan detta ens hända? En stackars liten helg som man kan vara ett freak dör ut? Det är ju skit kul med Halloween, läskiga saker, utklädnad och sånt! Fast vi svenskar är ju faktsikt ganska dåliga på att fira högtider överhuvudtaget tycker jag. Vi firar som sagt knappt halloween, det enda man gör är kanske att sätta ut en liten stackars pumpa utanför dörren. Till Påsk är det ju knappt någon som klär ut sig till påsk kärring längre? På alla hjärtans dag köper vi typ något fint till våran älskade och thats it. Sen finns det ju massor av högtider vi inte firar typ alls. Dock är vi ganska bra på att fira Midsommar, Lucia, Jul och Nyårsafton.
Okej blev långt inlägg det här! Någon som ens orkar läsa, haha?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback